Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
De tijd vliegt, ook voor de Audi TT. Op korte termijn voert Audi een facelift door die zowel de Coupé als de Roadster voor de komende jaren opfrist.
 

Het alweer zo'n vier jaar geleden dat Audi de huidige, derde generatie TT op de markt bracht. Oud is Audi's compacte sportieve inzending daarmee niet direct, maar een kleine facelift moet de auto scherp houden voor de jaren die nog gaan komen.

Eerder doken al een ingepakte TT Coupé en TT Roadster op en vandaag is het enkel een gecamoufleerde Roadster die door de sneeuw ploegt. Verwacht zoals gezegd geen ingrijpende bijpuntsessie, het lijkt er namelijk op dat de wijzigingen zich beperken tot de bumpers en de verlichting. De koplampen lijken iets platter dan momenteel het geval is en daarmee vertonen ze enige gelijkenis met de kijkers van grote broer R8. De dagrijverlichting is straks eveneens anders van vorm.

Audi presenteerde de huidige TT tijdens de Autosalon van Genève in maart 2014. Het is daarom ook niet ondenkbaar dat de TT al tijdens de editie van die show in maart van dit jaar zijn opwachting maakt.

Schrik niet: Audi's derde generatie TT kwam alweer bijna vier jaar geleden op de markt. Om het model actueel te houden, heeft Audi een kleine facelift op stapel staan.

We schrijven facelift, maar dat is wellicht iets te veel eer voor de wijzigingen die Audi op optisch vlak op zijn TT-lijn doorvoert. Onlangs doken namelijk zowel een TT Coupé als TT Roadster met afgeplakt bumperwerk op. Het lijkt er dan ook op dat de vernieuwde TT, die mogelijk in maart in Geneve debuteert, vanbuiten slechts te herkennen is aan het nieuwe bumperwerk.

Welke wijzigingen Audi op motorisch vlak doorvoert, is nog even een raadsel. De TT zoals die nu in de showrooms staat, is al te krijgen met een reeks TFSI- en TDI-motoren. Met de TTS en TT RS zijn er ook voldoende sportversies. We wachten af.

(bron: autoweek.nl

Schrik niet: Audi's derde generatie TT kwam alweer bijna vier jaar geleden op de markt. Om het model actueel te houden, heeft Audi een kleine facelift op stapel staan.
 

We schrijven facelift, maar dat is wellicht iets te veel eer voor de wijzigingen die Audi op optisch vlak op zijn TT-lijn doorvoert. Onlangs doken namelijk zowel een TT Coupé als TT Roadster met afgeplakt bumperwerk op. Het lijkt er dan ook op dat de vernieuwde TT, die mogelijk in maart in Geneve debuteert, vanbuiten slechts te herkennen is aan het nieuwe bumperwerk.

Welke wijzigingen Audi op motorisch vlak doorvoert, is nog even een raadsel. De TT zoals die nu in de showrooms staat, is al te krijgen met een reeks TFSI- en TDI-motoren. Met de TTS en TT RS zijn er ook voldoende sportversies. We wachten af.

(bron: autoweek.nl)

In februari schoof Abt zijn visie op de dichte TT RS naar voren. Nu heeft de tuner ook zijn krachtkuur over de Audi TT RS Roadster uitgestort. De open krachtpatser luistert naar de naam TT RS-R.
 
Wie bij Audi de topversie van de TT Roadster bestelt, krijgt de sleutels van de RS Roadster overhandigd. De normaal gesproken 400 pk en 480 Nm die de 2,5-liter vijfcilinder naar alle vier de wielen stuurt, worden door de Duitse tuner Abt naar grotere hoogten gestuwd.

Enig gesleutel aan het motormanagementsysteem en de montage van een nieuw uitlaatsysteem doen het vermogen van de TT RS Roadster toenemen tot 500 pk en 570 Nm. Abt meldt trots dat een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h een halve tel eerder achter de rug is dan met de standaard TT RS. Dat betekent dat deze sinistere, met spoilerwerk uitgeruste TT Roadster in 3,4 tellen een snelheid van 100 km/h aantikt. Eerder presenteerde Abt al de dichte TT RS.

(bron: Autoweek)

Op 27 april 2017 wordt er voor de vierde keer op Koningsdag een mooie toertocht gereden. Deze keer zullen we met de toertocht richting Duitsland gaan, mochten er overigens Belgen, Engelsen of Duitsers mee willen plan deze datum dan vrij in de agenda voor een leuke geslaagde dag. Clublid Desirée (Blackbeauty) & partner Hans zullen ook ditmaal uw reisleiders zijn en gaan er ongetwijfeld weer een fantastische dag van maken! Haal ook uw Gouden KoeTTS van stal (andere kleur mag ook) en voel uzelf deze dag een koning te rijk! 

 

Tuner ABT is ook van de partij op de Autosalon van Genève. Nu schotelen ze ons alvast hun kijk op de TT RS voor.
 
Een stevige partij Audi-tuning kun je wel aan de ingenieurs van ABT overlaten. De sportiefste TT, de RS, moest er vroeg of laat aan geloven. Dit is het eindresultaat.

De 2,5-liter vijfcilinder van de TT RS is normaal al goed voor een vermogen van 400 pk en een koppel van 480 Nm. Lang niet genoeg in de ogen van ABT, dus gingen ze aan het knutselen met het motormanagement. En met resultaat. Het blok stampt er nu 500 pk en 570 Nm uit. Daarnaast werd het standaard uitlaatsysteem vervangen. Wat het extra vermogen voor de prestatiecijfers betekent, vermeldt ABT nog niet. 

Om de vermogensupgrade niet ongemerkt voorbij te laten gaan, werd er het nodige veranderd aan het uiterlijk van de TT RS. Rondom zien we koolstofvezel bumperwerk en luchtvinnen. Overal komt de type-aanduiding TT RS-R terug, want ABT plakte achter deze overtreffende trap van de TT RS nog een 'R'. 20-inch 'Diamond Black' wielen van ABT, speciale zwart-witte spiegelkappen en diverse koolstofvezel accenten in het interieur maken het af. ABT geeft aan dat het maar 50 exemplaren van de TT RS omtovert tot RS-R.

Naast de TT RS-R neemt ABT ook een aantal andere opgeruigde Audi's mee naar de Zwitserse autobeurs. De R8, RS6 Avant en de SQ7 zijn namelijk ook getuned. Wat we daar van mogen verwachten, horen we in detail in Genève.

(bron: Autoweek)

Audi heeft bekendgemaakt welke bedragen het minimaal wil ontvangen voor de TT Competition.
 
In november presenteerde Audi het Competition-pakket voor zowel de dichte TT als de TT Roadster. Aan de sportief aangeklede versies zijn vandaag prijslabels gehangen.

Wie € 66.145 naar Audi overmaakt, mag de sleutels van de TT Coupé Competition ophalen. Voor de TT Roadster Competition vraagt Audi minimaal € 69.145.

Voor je dikke 60 mille krijg je in beide gevallen een TT met 230 pk sterke 2.0 TFSI als stuwende kracht. Op optisch vlak zijn de Competition-modellen te herkennen aan zwartchrome afwerking op de einddempers van de uitlaten. 19-inch lichtmetalen, rode remklauwen, leer én Alcantara in het interieur zijn van de partij, al zal het vooral de immense achtervleugel zijn die verraadt dat het om een Competition gaat. De kap van de TT Roadster is in alle gevallen zwart.

Verder kleedt Audi de speciale versies aan met aluminium details in het interieur, MMI Navigatie plus een uitgebreid audiosysteem, virtual cockpit en parkeerhulp achter.

(bron: Autoweek)

De dieselgestookte Audi TT komt ook als Quattro!
 
Net als bij de vorige generatie van de TT komt de dieselversie nu ook met vierwielaandrijving. De 2.0 TDI is er momenteel alleen nog met voorwielaandrijving, maar de Quattro-versie brengt daar verandering in.

De 184 pk sterke 2,0-liter turbodiesel is in de Quattro gekoppeld aan de S Tronic zestrapsautomaat. Met die techniek aan boord is de auto in staat om van 0-100 km/h te speren in 6,7 seconden. De topsnelheid bedraagt 234 km/h. De Roadster is iets minder snel: 0-100 km/h duurt 7 seconden en bij 230 km/h houdt-ie het voor gezien.

Uiteraard betekent de vierwielaandrijving dat het verbruik iets toeneemt ten opzichte van de voorwielaangedreven TT met zelfontbrander. Audi meldt een verbruik van 5,2 tot 5,4 l/100 km voor de Coupé. De Roadster lust op 100 km 5,4 tot 5,6 liter diesel. Nederlandse prijzen volgen spoedig.

(bron: Autoweek)

Audi heeft een speciaal pakket voor de TT bedacht. Het pretpakket is S-line Competition gedoopt en is beschikbaar voor zowel de dichte als de open versie van de TT.
 
 
Audi biedt voor de TT, net als voor zijn meeste modellen, een S-Line pakket aan. Daar doet het merk uit Ingolstadt vandaag een schepje bovenop met het S-Line Competition-pakket.

De TT krijgt met het S-Line Competition-pakket de beschikking over een sportonderstel waarmee de afstand tussen auto en wegdek wordt verkleind met één centimeter. Vanbuiten zijn zowel de TT Coupé als de TT Roadster te herkennen aan zwarte accenten en een vaste achtervleugel. De uitlaateindstukken zijn in donker chroom afgewerkt. 19-inch vijfspaaks lichtmetaal, waar zich rode remklauwen achter schuilhouden, maken ook deel uit van het Competition-feest.

In het interieur monteert Audi sportstoelen en een S-Line sportstuur. Het digitale instrumentenpaneel Virtual Cockpit heeft ook een plek gekregen in het Competition-pakket. Het S-Line Competition-pakket is alleen leverbaar op TT's met de 230 pk sterke 2.0 TFSI onder de kap. Dat betekent dat zowel voorwiel- als vierwielaandrijving op de bestellijst te vinden is. Prijzen volgen in een later stadium.

(bron: Autoweek.nl)

Audi heeft bekendgemaakt welke verkoop prijzen het minimaal voor de TT RS Coupé en de TT RS Roadster wil ontvangen.
 

Om maar met de deur in huis te vallen: de nieuwe TT RS mag vanaf 87.900 euro mee naar huis. Voor dat bedrag rijd je de RS Coupé. De RS Roadster kent een vanafprijs van 90.900 euro.

De in april dit jaar gepresenteerde TT RS beschikt opnieuw over een 2,5-liter TFSI vijfcilinder, een blok dat met zijn 400 pk en 480 Nm nu 60 pk sterker is dan het exemplaar in de vorige generatie TT RS. De Coupé dendert daarmee in 3,7 tellen naar een snelheid van 100 km/h. De Roadster heeft 0,2 tellen langer de tijd nodig. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h, al is tegen betaling een topsnelheid van 280 km/h mogelijk.

(bron: autoweek.nl)

 

 

Audi heeft in Peking het doek getrokken van zowel de TT RS als de TT Cabrio RS. Onder de kap een 2,5-liter vijfcilinder!

Sinds de presentatie van de huidige generatie TT wacht autoland met smart op de RS-versie. Peking is de plek waar de heetste RS aan de wereld is voorgesteld.

De nieuwe TT RS krijgt van Audi een aangescherpte versie van de 2,5-liter metende vijfcilinder uit de vorige RS mee. Het blok stampt er 400 pk en 480 Nm uit. Het vermogen is beschikbaar tussen 1.700 en 5.850 tpm. Het vermogen gaat middels een zeventrapsautomaat naar alle vier de wielen. De Coupé sprint in 3,7 tellen naar een snelheid van 100m km/h. De Roadster neemt er 3,9 tellen de tijd voor.

Vanbuiten is de RS uiteraard te herkennen aan zijn stevige bodykit met achterspoiler. Daarbij is hij ook de onderscheiden van zijn mindere broers dankzij spoilerwerk met enorme luchtopeningen én 19- of 20-inch lichtmetaal. In de herfst van dit jaar moet de TT RS in de showrooms staan.

(bron: autoweek.nl)

De beste vrienden waren Porsche en Audi nooit, maar een samenwerking als zusters binnen de VW-groep lijkt niet uitgesloten.

We wisten al dat het ging gebeuren, maar nu is het dan zover: Audi heeft het dak van de tweede generatie R8 gezaagd. Het resultaat is niet heel verrassend, maar wel lekker.

De Audi TT kennen we al van alle kanten, de RS-versie nog niet. Vandaag hebben we een ingepakte RS Roadster voor je in de aanbieding.

Algemene Leden Vergadering Audi TT Club Nederland 2016

Graag nodigen al onze leden uit om de Algemene Leden Vergadering bij te wonen.

Datum:           dinsdag 22 maart 2016
Tijdstip:          20.00 uur
Locatie:           Ekkersrijt 4427, 5692 DL, Eindhoven (Noord) / Son

Vacature die vrij komt per 22 maart 2016: Penningmeester

Kunt u niet? Geen nood dit jaar volgen er meerdere meetings en zal het 10 jarig bestaan van ATCN niet onder stoelen of banken geschoven worden. U bent van harte welkom tijdens de ALV en de meetings die komen gaan in 2016.

Met vriendelijke groet,
Audi TT Club Nederland

De Audi R8 kent geen geheimen meer, maar op de R8 Spyder moeten we nog altijd wachten. Op Instagram is de dakloze R8 nagenoeg zonder camouflageplakkers gespot.

Als we de berichtgeving van het Chinese XCar mogen geloven, krijgen we volgende week de productieversie van de Audi TT Sportback te zien.

Ook de derde generatie van de TT krijgt een TT RS als topversie. Wij hebben de eerste spyshots van de auto.

Liefhebbers van de handbak hoeven binnenkort niet meer bij Quattro GmbH aan te kloppen: ook de komende TT RS komt alleen nog beschikbaar met S-Tronic automaat.

Niet genoeg pret met de 310 pk die de Audi TT S je biedt? Klim dan snel in de pen en zoek contact met Abt.

Normaal gesproken zijn tuners niet zo van de subtiliteit. G-Motorsport laat zien dat het toch echt mogelijk is om bescheiden te werk te gaan.

Een nieuwe TT vraagt om een nieuw project van Abt. De Duitsers stellen niet teleur, en presenteren een 310 pk sterke TT Roadster.

Audi knalt weer eens met flink wat pk's het GTI Treffen bij de Wörthersee op met de TT Clubsport Quattro Turbo Technology Concept. Maar ditmaal heeft al het krachtsvertoon ook een goede reden.

Audi heeft de onderkant van het motorengamma van de TT aangevuld met de 180 pk sterke 1,8-liter TFSI.

Nu de Audi RS3 al 367 pk tot z'n beschikking heeft, moet de volgende TT RS natuurlijk ook sterker worden. En dat gaat ook gebeuren.

Al sinds de lancering van de Audi TT is de Roadster een extreem belangrijk onderdeel van het gamma. Over de derde generatie hadden geen technische klachten, maar hij was erg zielloos. Hoeveel plezier voegt de Roadster toe?

De Audi TTS was weliswaar al gepresenteerd, toch wisten we alleen nog de prijzen van de reguliere versies van de TT. Daar is nu verandering in gekomen.

De AutoWeek Top 50 is een lijst van de - in onze ogen - 50 belangrijkste auto's van de afgelopen 25 jaar. Dus vanaf 1990, het geboortejaar van AutoWeek. Elke week zet één van de redacteuren een kandidaat voor de eindlijst in het zonnetje. Deze week is dat de Audi TT.

Audi heeft groen licht gegeven voor een productieversie van de TT Offroad Concept. De auto zal in 2017 als TTQ op de markt komen. Helaas moet de Sportback Concept het veld ruimen.

Bij AutoWeek maken we regelmatig bijzondere momenten mee, maar dit is wel heel zeldzaam. Als één van de weinigen mogen wij achter het stuur stappen van twee unieke studiemodellen op basis van de Audi TT: de TT Sportback Concept en de TT Offroad Concept. Waar gaat de toekomst heen?

Audi heeft de nieuwe generatie van de TT al in diverse conceptuele vormpjes gegoten, maar het lijkt erop dat vooral de Offroad Concept levensvatbaar is.

De tuners hebben de lokroep van de nieuwe TT gehoord; vandaag neemt Abt de derde generatie van de coupé onder handen.

De Duitse tuiner B&B laat er geen gras over groeien, de nieuwe Audi TT wordt al naar 360 pk getild, waarmee de viercilinder 2.0 TFSI al krachtiger is dan de standaard TT RS met vijfcilinder turbo van de vorige generatie.

Audi vindt dat de nieuwe TT best een wat sportiever imago mag krijgen, en daarom start het merk in Duitsland een heuse raceserie met de auto. Het gaat om de Audi Sport TT Cup.

Audi heeft nog even goed naar z'n modellengamma gekeken, om tot de conclusie te komen dat er best plek is voor een vierdeurs TT. Vandaag voegt Audi daad bij het woord, en onthult aan de vooravond van de autosalon van Parijs de TT Sportback.

De Audi TT Roadster is vanochtend onthuld, maar de Duitsers hebben nog meer TT-nieuws voor ons in petto. Vanmiddag dook opeens de eerste schets van de Audi TT Sportback Concept op en volgens Duitse media kunnen we de 'vierdeurs TT' op de autosalon van Parijs verwachten.

Kort na de introductie van de nieuwe TT Coupé heeft Audi de Roadster uit de doeken gedaan. Liefhebbers moeten nog tot maart volgend jaar geduld hebben, pas dan arriveert-ie in de Nederlandse showrooms.

Ga er maar aan staan: een waardige opvolger voor de baanbrekende eerste generatie TT tekenen. Audi koost bij generatie twee voor een bescheiden designsprong voorwaarts. En nu lijkt de sprong naar generatie drie nóg kleiner. Lijkt, zegt Audi, want schijn bedriegt.

De nieuwe generatie van de Audi TT RS blijft gebruikmaken een vijfcilinder turbomotor. Dat heeft technisch projectmanager Markus Siewart bevestigd. De geruchten over een opgepompte viercilinder kunnen daarmee de prullenbak in.

In Duitsland weten ze al een paar dagen wat de Audi TT gaat kosten en nu hebben we ook in Nederland duidelijkheid.

In Duitsland is de nieuwe Audi TT Roadster opgedoken. Nog geheel voorzien van een camouflageprintje, maar echt een groot geheim schuilt er niet meer onder die vrolijke vormpjes.

China geldt momenteel als het land bij uitstek om de wereld aan nieuwe soorten cross-overs te laten wennen. Vandaar dat Audi juist in Peking op de sportieve TT Offroad Concept onthult.

De nieuwe Audi TT komt natuurlijk weer in coupé- en cabriovorm op de markt, maar naar verluidt heeft Audi voor deze generatie van de TT meer in petto.

Met een Audi TT RS zit je om vermogen nou niet bepaald verlegen, toch heeft HPerformance het nodig geacht om de Duitse coupé een krachtkuur te geven.

Gisteravond kwam de nieuwe Audi TT los, vandaag presenteert het Duitse merk een lekker potent afgetraind exemplaar: de TT Quattro Sport Concept!

Het Audi-feestje rondom de onthulling van de nieuwe TT zal wat minder uitbundig zijn nadat de sportcoupé eerder vandaag al in vol ornaat op internet verscheen. Het officiële beeldmateriaal en de bijbehorende specificaties zijn nu door Audi vrijgegeven.

Het traditionele feest van de Volkswagen Group verliest vanavond iets van z'n glans: de Audi TT, die daar moest debuteren, is nu al op het internet opgedoken.

Over een krappe week zal Audi de nieuwe generatie TT onthullen. Voordat het zover is, kunnen we ons nu eerst vergapen aan de eerste stukjes niet-beplakt staal van Audi's sportcoupé.

Ook de Audi TT ontkomt er niet aan: koudetests in de sneeuw. Inmiddels weten we dat de auto veel overeenkomsten zal vertonen met de Allroad Shooting Brake.

Pagina 1 van 3

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.