Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
vrijdag, 16 mei 2008 09:23

Audi TT Clubsport Quattro versie 2.0

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Herinnert u zich de TT Speedster nog? Audi onthulde de concept-car vorig jaar op het GTI-evenement aan de Oostenrijkse Wörthersee. Het leek bij een studiemodel te blijven, maar de beelden die onze spionagefotograaf schoot, bewijzen het tegendeel.

 

 
Vorig jaar hintten de ingenieurs al dat Audi serieproductie overwoog, maar daarna werd het stil rondom de TT Speedster. Audi gaat echter een tweede studie presenteren, dus net als bij de R8 V12 TDI lijkt het waarschijnlijk dat het Duitse merk toch een kleine serie gaat bouwen.
Op alle fronten wordt de Clubsport Quattro de ultieme TT. De eventuele productieversie krijgt zoals de foto’s laten zien een dikkere bumperpartij en ook de motor is sterker dan wat we tot nu toe hebben gezien in de TT. Volgens de geruchten krijgt de Clubsport Quattro namelijk een opgevoerde motor van de TTS onder de kap, die er nog een schepje bovenop doet. De 2.0 TFSI levert naar verluidt 300 pk in plaats van 272 pk.
Met dank aan de oplettende lezers kunnen wij u ook melden dat de zwarte Audi A4op de foto’s de S4 is. Die voorlopige topversie van de Audi A4 komt begin 2009 op de markt.
Audi onthult de tweede concept-car op korte termijn. Wanneer de auto daadwerkelijk in productie gaat, is nog niet bekend.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1519 keer Laatst aangepast op maandag, 21 maart 2016 09:39

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.