Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
woensdag, 21 mei 2008 09:26

Officieel: Audi TT Clubsport Quattro

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Dit weekend toonde Audi als opwarmertje voor het GTI-evenement aan de Wörthersee de A3 TDI Clubsport Quattro. Het echte vuurwerk heeft het merk echter voor vandaag bewaard: de TT Clubsport Quattro.

 

 
De auto borduurt voort op de TTSpeedster die Audi vorig jaar al tijdens de Wörtherseetour liet zien. De nieuwe concept-car heeft een vermogen van “meer dan 300 pk”, opgewekt door een opgefokte 2,0-liter TFSI-motor. Deze is gekoppeld aan een S-Tronic transmissie, die de krachten naar alle vier de wielen stuurt.
De TT Clubsport Quattro staat op 19 inch lichtmetaal en is 66 millimeter breder dan een serie-TT. Aan de achterzijde geeft een forse diffuser een duidelijke hint dat het hier om een speciale auto gaat. In combinatie met versterkte A-stijlen zorgen twee grote rolbeugels ervoor dat de speciale TT ook tijdens een koprol z’n inzittenden goed beschermt.
Binnenin heeft Audi ook z’n best gedaan: er zijn aluminium pedalen, een aan de onderkant afgeplat stuurwiel en racekuipjes. Verder onderscheidt de Clubsport Quattro zich van zijn normale broertjes door een oranje-witte afwerking en gele accenten op de klokkenwinkel.
De meest verheugende zin lezen we onderaan de officiële persinformatie: Audi ’sluit een beperkte serieproductie niet uit’. We hopen u morgen na ons bezoek aan het GTI-evenement in Oostenrijk meer te kunnen vertellen over de precieze plannen die Audi met de TT Clubsport Quattro heeft.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1576 keer Laatst aangepast op maandag, 21 maart 2016 09:38

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.