Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland.Deel uw passie en genieTT!
Forum
vrijdag, 17 april 2009 10:57

En de Audi TT Rs kost...

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Een erg begeerlijke auto, zo'n Audi TT RS. De prestaties kunnen ons zeker bekoren, maar over de prijs liet Audi ons in het ongewisse. Inmiddels kunnen we ook die prangende vraag beantwoorden.

 
De Audi TT RS Coupe is er vanaf 76.990 euro. De Roadster kost minimaal 81.475 euro. Het is wel duidelijk welke auto's Audi hierbij in het achterhoofd heeft gehouden: de 320 pk sterkePorsche Cayman S en de Boxster S (310 pk), die respectievelijk 86.500 en 79.000 euro kosten.
De snelste TT heeft de liefhebber het nodige te bieden. Allereerst natuurlijk een nieuwe 2,5-liter vijfcilinder TFSI motor, die goed is voor 340 pk. De sprint naar 100 kilometer per uur kost de TT RS Coupe 4,6 seconden (Cabriolet: 4,7 seconden) en de topsnelheid is afgeregeld op 250 kilometer per uur. Wie wat extra geld bij Audi achterlaat, krijgt een TT RS met een begrenzer die pas bij 280 kilometer per uur ingrijpt.
De TT RS onderstreept zijn intenties aan de buitenkant met een voorspoiler met splitter, extra grote luchtinlaten, diffusor achter en een vaste achterspoiler. Binnenin zijn er RS-sportstoelen, een afgeplat sportstuur en aluminium pedalen.
Tot de standaarduitrusting van de Audi TT RS behoren onder andere: een handgeschakelde zesversnellingsbak, een bandenspanningcontrolesysteem, elektrische stoelverstelling (inclusief lendensteunen), alcantara/lederen bekleding, lederpakket (handremgreep, armsteun middenconsole, portiergrepen) en een licht- en regensensor. Op de optielijst staan onder meer het adaptieve dempingsysteem Audi magnetic ride en een sportuitlaatsysteem.
Voor 2.900 euro is er het Proline-pakket. Dat bestaat uit een uitbreiding van de standaarduitrusting met diefstalalarm, Bose Surround Sound en een Audi radio/CD-navigatiesysteem. De levering van de Audi TT RS start deze zomer.
Lees 2196 keer

Afbeelding galerij

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.