Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland.Deel uw passie en genieTT!
Forum
donderdag, 08 april 2010 11:11

Audi facelift TT

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Ja, ook wij moesten heel goed kijken, maar Audi heeft wel degelijk de TT gefacelift. Hier heeft u de eerste beelden én de officiële informatie.

 
De gefacelifte TT heeft een nieuwe voorbumper met grotere luchtinlaten. Audi heeft de ringen om de mistlampen verchroomd. De spijlen van de singleframe grille zijn nu in hoogglans zwart en natuurlijk zijn er aan beide kanten dagrijlichten, die bestaan uit twaalf led-lampen. In de achterlichten laten andere reflectoren de geoefende spotter (m/v) zien dat dit een gefacelifte TT is.
Door de facelift neemt de lengte van zowel de Roadster als de Coupé met twee centimeter toe naar 4,19 meter. De breedte en de hoogte van beide auto’s blijven gelijk. Er zijn vier nieuwe kleuren: Scuba Blue, Oolong Gray, Volcano Red en Dakota Gray.
Binnenin hebben de ontwerpers elementen met aluminiumlook gebruikt voor het stuurwiel, de middenconsole en de middenconsole en de deurgrepen. De aluminium strip boven het dashboardkastje is nu grijs. Er zijn drie nieuwe interieurkleuren: Nougat Brown, Titanium Gray en Garnet Red.
 
2.0 TFSI
Het motorenpalet blijft gelijk, met een uitzondering: de 2.0 TFSI. De 2,0-liter TFSI had een vermogen van 200 pk, waar de nieuwe de beschikking heeft over 211 pk. De sprint naar 100 km/h kost met de handbak 6,1 seconden, de topsnelheid is 245 km/h. Optioneel is de 2.0 TFSI beschikbaar met Quattro en S-Tronic. Met S-Tronic kost de sprint naar 100 km/h 5,6 seconden.
De introductie van dit blok is overigens geen verrassing, want in diverse andere modellen van de Volkswagen Groep (Golf GTI, Scirocco 2.0 TSI) heeft de 200 pk sterke 2,0-liter viercilinder ook al het veld moeten ruimen voor het nieuwe blok. Tegelijkertijd met de oude 2.0 TFSI vervalt ook de 3.2 FSI zescilinder voor de Audi TT.
De rest van het motorengamma bestaat uit de 1.8 TFSI (160 pk) en 2.0 TDI (170 pk). Ook de TTS (272 pk) is weer van de partij, voortaan met –optioneel- een nieuwe kleurencombinatie (zilver/zwart) voor het interieur. De topper blijft de 340 pk sterke TT RS.
 
Leipzig
Audi presenteert de TT op de Autoshow van Leipzig, die vandaag aftrapt. De vernieuwde TT verschijnt in juni bij de dealers. De prijzen zullen slechts marginaal verschillen.

(bron: autoweek.nl)

Lees 2131 keer

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.