Print deze pagina
zaterdag, 19 april 2014 12:22

Officieel: Audi TT Offroad Concept

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

China geldt momenteel als het land bij uitstek om de wereld aan nieuwe soorten cross-overs te laten wennen. Vandaar dat Audi juist in Peking op de sportieve TT Offroad Concept onthult.

 

 

De TT Offroad Concept is 4,39 meter lang en 1,85 meter breed. De wielbasis is 2,63 meter. Daarmee zit de concept-car in de buurt van de Audi Q3. De hoogte van 1,53 meter is echter acht centimeter lager dan z'n bravere broertje.

Het TT-gehalte wordt verhoogd door een coupé-achtige daklijn en korte overhangen. De wielkasten en de zijkanten hebben kunststof beschermplaten gekregen om het cross-over-gevoel wat te vergroten. Matrix LED-verlichting en een e-tron grille met smalle lamellen maken het futuristische plaatje af.

Binnenin heeft Audi voor vier individuele zitplaatsen gekozen. De bestuurder kan net als in de gewone TT gebruikmaken van de Audi Virtual Cockpit met 12,3-inch TFT-scherm. Verder heeft de concept-car drie Audi SmartDisplays. Dat zijn hittebestendige tablets voor (online) infotainment. In elke hoofdsteun zijn bovendien twee Bang&Olufsen speakers gemonteerd.

Plug-in hybride

Audi heeft de concept-car een plug-in hybride aandrijflijn gegeven. Deze combineert een 2.0 TFSI benzinemotor met een 156 pk sterke elektromotor. Schakelen gaat met een zestraps S-Tronic-transmissie. Het gecombineerde vermogen is 408 pk, het maximumkoppel is 650 Nm.

Dit krachtpakket maakt een sprint naar 100 km/h in 5,2 seconden mogelijk. De topsnelheid is 250 km/h. Audi belooft een gemiddeld verbruik van 1,9 l/100 km en dat betekent een CO2-uitstoot van 45 g/km.

Assistentiesystemen

De TT offroad concept biedt naast deze aandrijflijn meer nieuwe voorzieningen. De Kruisingsassistent, die gebruik maakt van radarsensoren en een breedbeeld-videocamera, helpt zijdelingse aanrijdingen vermijden of de gevolgen ervan te verminderen.

De Verkeerslichtassistent verbindt de aansturing van verkeerslichten met de auto. Via Audi virtual cockpit krijgt de bestuurder dan een seintje welk tempo hij/zij moet aanhouden om bij een ‘groen licht’ aan te komen. Beide assistentiesystemen zijn vrijwel klaar voor serieproductie.

De Audi TT Offroad Concept is vanaf morgen op Auto China in Peking te bewonderen. De auto is mogelijk een voorbode voor een Audi Q4.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1791 keer Laatst aangepast op donderdag, 24 maart 2016 21:35