Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
dinsdag, 09 september 2014 12:33

Audi TT RS behoudt vijfcilinder

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De nieuwe generatie van de Audi TT RS blijft gebruikmaken een vijfcilinder turbomotor. Dat heeft technisch projectmanager Markus Siewart bevestigd. De geruchten over een opgepompte viercilinder kunnen daarmee de prullenbak in.

 

Caradvice schrijft dat Markus Siewart inhoudelijk nog niets kwijt wil, maar dat de 2,5-liter vijfpitter vaststaat. Bovendien belooft hij dat de motor meer vermogen levert dan zijn voorganger (360 pk) - ondanks de verscherpte uitstooteisen. Eerder dit jaar lanceerde Audi de A3Clubsport Quattro Concept, eveneens met de 2,5-liter vijfcilinderturbo. Deze motor werd voor de gelegenheid opgepookt tot maar liefst 525 pk, waardoor we van de TT RS flink wat mogen verwachten.

De opper-TT laat voorlopig nog wel even op zich wachten. In november start de levering van de standaard TT, terwijl deRoadster (hier op de foto) komende maand op de autosalon van Parijs gepresenteerd wordt. De TT RS wordt pas in 2017 verwacht.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1589 keer

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.