Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
maandag, 20 oktober 2014 12:46

Audi start met TT Cup

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Audi vindt dat de nieuwe TT best een wat sportiever imago mag krijgen, en daarom start het merk in Duitsland een heuse raceserie met de auto. Het gaat om de Audi Sport TT Cup.

 

 

De race-TT heeft een 2,0-liter TFSI onder de kap met een vermogen van 310 pk. Met een druk op de knop is gedurende een korte tijd 30 pk extra beschikbaar, speciaal voor inhaalacties.

De TTS voor de openbare weg heeft ook 310 pk, maar het grote verschil is dat het exemplaar dat aan de raceserie mee gaat doen, slechts 1.125 kg weegt. De reguliere TTS weegt namelijk 1.385 kg, dus dat betekent een gewichtsreductie van 260 kg.

De races van de Sport TT Cup zullen plaatsvinden in de zes Duitse DTM-weekenden. In elk van die weekenden zullen twee races voor het TT-kampioenschap worden gereden.

Audi reserveert zes cockpits voor roulerende gastrijders, voor de overige achttien plekken op de grid kunnen liefhebbers zich opgeven. Dat kan interessant zijn, want de winnaar van de Sport TT Cup krijgt begeleiding van Audi in de GT3-klasse.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1700 keer Laatst aangepast op donderdag, 24 maart 2016 21:34

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.