Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
vrijdag, 13 februari 2015 13:10

Gereden: Audi TT Roadster MK3

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Al sinds de lancering van de Audi TT is de Roadster een extreem belangrijk onderdeel van het gamma. Over de derde generatie hadden geen technische klachten, maar hij was erg zielloos. Hoeveel plezier voegt de Roadster toe?

 

Reden om te wachten met de Roadster was er voor Audi niet. De lancering was enkel ietsje later dan die van de coupé zodat de auto bij de dealer staat precies als het lente wordt. Het merk heeft vooral gewerkt aan het comfort van de roadster. En dan doelen we niet op de rij-eigenschappen, maar op weldadigheid. Zo weegt de elektrisch bedienbare softtop nog maar 39 kilogram (3 kg minder dan de kap van de vorige Roadster) en is verkrijgbaar in drie kleuren. Openen en sluiten kan tot een snelheid van 50 km/h en neemt ongeveer 10 seconden in beslag, wat vrij vlot is en de auto als cabrio extreem bruikbaar maakt.

Voorlopig is de 2.0 TFSI met 230 pk de langzaamste benzinevariant, wat bijna grappig is. De auto is zeker in het middengebied van de motor loeisnel en altijd bij de les. Het zwaartepunt van de auto ligt lekker laag, zoals het hoort bij een auto van dit kaliber. Evengoed is de TT Roadster, leverbaar vanaf 49.690 euro, geen sportauto. Er zit heus wel wat dynamiek in, maar je mist de scherpte in zowel de besturing als het onderstel om te kunnen spreken van een auto die echt fun to drive is. Zijn perfectie op het gebied van de aandrijflijn en de afwerking doet daar niets aan af.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1748 keer

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.