Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
vrijdag, 08 mei 2015 13:17

Audi TT Clubsport Turbo: dik met een reden

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Audi knalt weer eens met flink wat pk's het GTI Treffen bij de Wörthersee op met de TT Clubsport Quattro Turbo Technology Concept. Maar ditmaal heeft al het krachtsvertoon ook een goede reden.

 

 

Met deze brute concept-car laat Audi namelijk zijn elektrische turbo voor het eerst in een benzinemotor zien. Tot nu paste het merk deze techniek alleen toen op TDI's, op dieselgebied zijn de ontwikkelingen namelijk al iets verder gevorderd.

Deze TT Clubsport Quattro Turbo heeft een 2,5-liter TFSI onder de kap, die dankzij de nieuwe techniek 600 pk en 650 Nm levert. Schakelen gaat met een handbak met zes verzetten.

De concept-car weegt 1.396 kg. Door dit vrij lage gewicht kost de sprint naar 100 km/h slechts 3,6 seconden. De topsnelheid is 310 km/h.

De elektrische turbocompressor gaat bijna zonder vertraging naar z'n maximale toerental. Een extra bonus is het feit dat een dergelijke turbo langer mee blijft werken. Reguliere turbo's stoppen met het bijdragen van kracht als er te weinig energie in de uitlaatgassen is, maar de elektrische gaat dan nog een tijdje door.

Een 48V lithium-ion accupakket in de bagageruimte is specifiek aanwezig voor de elektrische turbo. Audi becijfert dat de elektroboost goed is voor zo'n 200 Nm koppel.

De auto is voor de fans meteen te herkennen aan het 20-inch lichtmetaal, keramische remmen en een met 14 centimeter toegenomen breedte. Een kolossale achtervleugel maakt het plaatje compleet.

Binnenin biedt Audi veel koolstofvezelaccenten en alcantara. De stoelen hebben bijvoorbeeld bekleding van dat materiaal in de kleur oranje.

Productiekansen zijn er niet, maar de fans kunnen vanaf 13 mei de auto wel in het echt zien tijdens het GTI Treffen bij de Oostenrijkse Wörthersee.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1647 keer Laatst aangepast op donderdag, 24 maart 2016 21:34

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.